بهشت یاقوت‌های قرمز در دورک اناری

گروه استان‌ها-روستای دورک اناری در استان چهارمحال و بختیاری از توابع شهرستان کیار و بخش ناقان بوده که منشا یاقوت سرخ است.
کد خبر: ۱۱۸۷۸۸۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸ 28 October 2024

به گزارش خبرنگار تابناک از استان چهارمحال و بختیاری، فصل پاییز است و رنگ‌های زرد و سرخ و نارنجی جلوه دیگری دارند، فصل باران و بوی نمدار خاک، فصلی که میوه‌های خوش رنگ و لعاب خودش را از جمله انار، خرمالو، نارنگی و ... به دوستدارانش هدیه می‌کند.

زیبایی این فصل وقتی دوچندان می‌شود که در روستای دورک اناری در استان چهارمحال و بختیاری از توابع شهرستان کیار و بخش ناغان قدم بزنیم. روستایی که منشا یاقوت سرخ است و درختان زیورآلات یاقوتی سرخ رنگ خود را بر گردن انداخته‌اند. 

پاییز باشد و کوچه باغ‌های روستای دورک اناری، به راستی این روستا هنر دست خداست. انار دورک یک گونه وحشی و خودرو است که طعم خاص و منحصر به فردی دارد، رنگ رخسار این انار تلفیقی از رنگ زرد و قرمز است.

اکنون که آغاز برداشت انار یاقوتی دورک شده است، زنان و دختران دورکی دوشادوش مردان در چیدن انار مشغول هستند. البته این یاقوت‌های سرخ رنگ تنها به صورت میوه خورده نمی‌شوند بلکه به دست زنان خوش ذوق دورکی تبدیل به رب انار، ترشی ناردانه و لواشک می‌شوند.

مردم روستا می‌گویند تولید انار و تهیه محصولات جانبی از این میوه کار آبا و اجدادی ما است که البته نباید اجازه داد به دلیل ضعف برخی زیرساخت‌ها، مردم تولید این محصول را کنار بگذارند.

پیش بینی برداشت بیش از هزار تن انار از باغات استان چهارمحال و بختیاری 

حسین برزگر در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: یکی از مناطق زیر کشت انار در استان چهارمحال و بختیاری، در شهرستان کیار بوده که هم اکنون برداشت محصول آن آغاز شده است.

وی ادامه داد: سطح زیر کشت این محصول نزدیک به ۱۶۸ هکتار با میانگین عملکرد ۷ تن است که در سال جاری بیش از هزار تن پیش بینی شده است. ارقام کشت شده بومی و محلی هستند که با آب و هوای منطقه سازگار هستند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: عمده محصول تولیدی انار به صورت تازه خوری است که بازار عمده آن استان چهارمحال بختیاری و استان همجوار اصفهان و حتی تهران است. 

وی بیان داشت: در کنار تازه خوری یک سری محصولات جانبی از جمله ترشی ناردانه، رب انار و لواشک توسط محلی‌ها در کنار برداشت محصول تولید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری مطرح کرد: برخی از طرح‌ها در شهرستان کیار و مناطقی که مستعد کشت این محصول هستند در دستور کار قرار گرفته است. مناطق مستعد کاشت انار در استان شناسایی شده تا بتوان کشت این محصول را رونق داد. 

برزگر در پایان خاطرنشان کرد: در کنار این مسائل بحث‌های تبلیغاتی و نوع گونه‌هایی که مستعد منطقه باشند و برای بازاریابی و بازار پسندی مطلوب باشند در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی است که برای توسعه این محصول در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار