
به گزارش تابناک از لرستان، به نقل از روابط عمومی دادگستری، توکل شاکرمی در جشن گلریزان زندانیان جرائم غیرعمد لرستان اظهار کرد: از این مجموع ۱۳ نفر آنها زن و ۱۲۱ نفر مرد هستند که با اقدامات ستاد دیه از جمله پیگیری، اعسار و گذشت و مساعدت شکات و سایر فرآیندها پیشبینی میشود حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد ریال برای آزادی ۱۳۴ نفرآنها لازم باشد.
وی با بیان اینکه ستاد دیه با هدف آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد تاسیس شده است عنوان کرد: برخی زندانیان به واسطه جرمی که مرتکب شدهاند باید در زندان بمانند و برخی هم بدهکاران مالی هستند که چنانچه بدهی آنها پرداخت شود از زندان آزاد میشوند.
شاکرمی بیان کرد: این افراد مشمول کمکهای ستاد دیه هستند، اما برخی زندانیان بدهکار دیه هستند که پس از تصویب قانون اجباری بیمه شخص ثالث دیگر شاهد حضور بدهکاران دیه تصادفات در زندان نیستیم و عمده زندانیان بدهکار مالی مربوط به حوادث کارگاهی یا ساختمانی بوده و هماکنون فقط یک زندانی در این خصوص داریم.
وی اضافه کرد: دسته دیگر از زندانیان بدهکار مالی ناشی از جرائم کلاهبرداری هستند که به واسطه بدهی که در زندان به سر میبرند و دسته دیگر نیز زندانیان بدهکار مهریه و نفقه هستند.
شاکرمی بیان کرد: ستاد دیه استان تلاش میکند با استفاده از تمام ظرفیتهای تبلیغی، بیان مشکلات، توجه به بیمهها خصوصا بیمههای مسئولیت، کسب و کار و پیگیری و تصویب قوانین از ورود افراد به زندان پیشگیری کند و چنانچه افرادی هم به هر دلیلی وارد زندان شدند با جمعآوری کمکهای خیرین برای آزادی آنان تلاش خواهد کرد.
وی افزود: فعالیت اقتصادی در ستاد دیه ممنوع است و مبالغ واریز شده به ستاد صرفا برای آزادی زندانیان هزینه شده است.
مدیرعامل ستاد دیه لرستان با بیان اینکه زندانیان جرائم غیرعمد پس از ورود به زندان توسط مددکاران شناسایی شده و به ستاد دیه معرفی میشوند افزود: با بررسی وضعیت اقتصادی مددجو و تحقیقات میدانی و از شکات برای صلح و سازش دعوت میشود تا در نهایت نوع کمک به آن شخص مشخص و تلاش در راستای آزادی این افراد صورت گیرد.
شاکرمی با بیان اینکه امسال ۲۲۰ میلیارد ریال توسط ستاد دیه به صورت بلاعوض جمع آوری و پرداخت شد افزود: ۹۰ میلیارد ریال نیز به صورت تسهیلات قرض الحسنه طولانی مدت پرداخت شد که زمینه آزادی ۴۰۰ نفر را فراهم کردکه ۲۵ نفر آنها زن و ۳۷۵ نفر نیز مرد بودند.
وی اضافه کرد: مجموع بدهی این زندانیان هشت هزار میلیارد ریال بوده که از این مبلغ ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از طریق پیگیری و اعسار توسط دستگاه قضایی انجام و ۷۰۰ میلیارد ریال نیز از طریق گذشت و مصالحه با شکات بوده و همچنین ۱۲۰ میلیارد ریال از طریق پیگیری توسط خانوادههای محکومین جمعآوری شده است.
وی افزود: همچنین ۹۰ میلیارد ریال نیز از طریق تسهیلات بانکی بوده در حالی که سال گذشته ۳۰۰ نفر با بدهی چهار هزار میلیارد ریال از زندان آزاد شده بود.
/س