دکتر «کاظم کاظمینی» با تاكيد بر فوايد فوقالعاده مصرف خرما، تصور ایمن بودن قند گیاهی خرما در مورد بیماران دیابتی را اشتباه خواند و اظهار کرد: این میوه به دلیل داشتن موادی چون گلیسمیک ایندکس بالا برای بیماران دیابتی به صورت کم و بسیار محدود توصیه میشود.
وي بهترین فایده مصرف خرما را مختص مردمان ساکن مناطقی که خرما در آن کشت شده و حاصل میدهد، عنوان کرد و افزود: میوه خرما اگر نارس باشد، دارای مزاجی سرد و خشک و دیر هضم است اما میوه رسیده آن با عنوان رطب از نظر مزاجی گرم و خشک است و منجر به چاقی و تضعیف کبد میشود.
اين متخصص طب ایرانی با اشاره به مطالب کتاب معتبر «مخزنالادویه»، تصریح کرد: براساس مطالب اين كتاب، در مناطقی که خرما در آن حاصل نمیشود، اگر خرما به میزان زیاد مصرف شود باعث ایجاد بیماریهای سوداوی و انسدادهای کبدی و طحال میشود.
وی از برخي عوارض دیگر مصرف خرما به بروز سردرد و آفتهای دهانی نیز اشاره و در این موارد آب انار و سکنجبین را به عنوان راهکار رفع تاثیرات سوء آن پیشنهاد كرد.
کاظمینی مصرف خرما با دارچین را موثر در تقویت قوای جنسی عنوان کرد و افزود: از آنجایی که خرما حرارت بدن را بالا میبرد، مصرف زیاد آن ميتواند موجب ایجاد جوشهایی در بدن به ویژه در صورت شود.